Monday, March 25, 2013

Makan : Delicious Cafe, One Utama

Assalamualaikum ;))

Seronot untuk yang ke seratoslimapulohjutakali sebab ade chance update blog. Senyum sampai besok lusa tulat tonggeng tonggek terbalik tergolek ^_______________^

Layankan gambar pertama~


Senyuman saya ade macam pwincess tak ? Apa ? Macam bidadari ? Mekasih awak XD 


Apa salahnye perasan perasan ni kan. Sia-sia pakai blusher kalau tak main perasan perasan =.=


Kali ni jalan-jalan dan makan. Makan bukan sebarang makan. Makan ini boleh di kategorikan sebagai melahap juga. Ohh heaven gila rasa. Seperti syurga makanan. Petik jari, pling ! Makanan muncul. Petik jari lagi, pling ! Minuman muncul. Wahh sampai begitu sekali kau verangan kan Syera.

Perjalanan bermula lebih kurang pukul 4:30 lebih-lebih gitu. Aku, Cinot, dan 2 adik Ayang Catek; Zati and Wani dah siap setengah jam sebelum itu. Oh, salah. Aku, sejam sebelum itu. Menunggu Ayang Catek bersiap, memang menyebabkan mekap aku cair semula. Bertolak dalam hujan-hujan. Mujur kereta berbumbung kan. Bila dah sampai, aku rasa dalam 15-20 minit camtu nak cari parking je. Ya Allah tyme tu rasa macam !@#$%^&*() ape tah. Dah lah perut lapar. Mekap dah lemau. Acane nanti nak tangkap gambar muka tak cun. Parking pulak full. Dorang ni tak reti duduk rumah ke hape. Mencik taw camni. Haa. Bagus punya perangai salahkan orang lain. Bila dah dapat parking, eh seronot gila. Ayang Catek lagi lah gembira sepulohkaliganda. Kehkeh.

Okey, lokasi lahap di Delicious Cafe, One Utama. Masa mula-mula sampai memang sesat macam hape tah terpusing sana sini cari Delicious Cafe ni. Tyme tu baru perasan, besar jugak OU ni. Last pegi 5 tahun lepas. Tu pun bukan jenjalan sangat. Lepak je dengan member-member. La ni dah sampai, sebab makan punya pasal, sanggup nih berpusing-pusing mencari. Bile dah fedup je, barulah cari guard tanya mana level Delicious Cafe ni. Tu lah kau, sombong sangat kan mula-mula tu. Padan muke kau padan muke -_-

Bila dah jumpa, excited gila.


Eh, macam budak kecit ni je yang excited terlebih dah kenapa kan

Amekkaw. Amek. Amek. Amek gambar sebelum masuk je, tah berapa minit tak tahu. Mari nikmati gambar seterusnya sampai tensi.


Wajah wajah sebelum makan pun sudah menunjukkan kegembiraan


Kualiti gambar lain macam sikit. Almaklum, gambar-gambar makanan pakai kamera nset je. Tapi gambar-gambar muka, banyak pakai kamera Olympus. Lulz. Pastu lampu-lampu cafe ni nak romantik je. Oren-oren punye lampu. Eh, tak suke betol. 

 Muka kenyang gila
 Masih mahu maintain ayu gitu
 Ayu kuasa dua
 Mula dahhh

Zati yang tolong snapkan pic ni. Dia kata bosan dah asek tangkap gambar Kak Saer ngan Kak Cinot ni. Eh, geget nak ?


Terus dia snap muka Kak Long dia pulak

Oke, sementara tunggu Ayang Catek bayar bil, kite kat luar bergambar lagi. Apa guna ada kamera kalau tak digunakan sebaiknya. Tak gitu ?

Inilah Zati. Aish. Zati, pose kau sama je kan. Kak Saer pulak macam beriya. Meh tengok Kak Saer ngan Kak Cinot over posing pulak.

 
 
 
 
 
 
Suwettt tak buat leb leb camtu feeling Korean ngengade kan

 Wani and Zati :))
Haa, Wani verangan lettew XD *Padahal aku jeles*
Cinot suke benor tido tyme bergambar
Dia berjaga bila gambar sensorang je O_o

 Extra Cinot :D
 

Oke. Cukuplah tu. Meletop pulak laptop kang tengok muka sama je. Posing je lain-lain. Muntah kuning hijau campor biru pepel pulak nanti kan.


Syiling tujuh hinggit. Terbaik punya autopay. Parking tiga hinggit, bayar pakai sepuluh hinggit, balance dia bagi semua syiling. Terbahekkk =_=


Okey, see u next tyme. Babai XD




PiDanEs : Kot-kot ade yang nak pegi Delicious Cafe ni, tempatnye kat level G-316. Dekat dengan eskalator. Itu je direction yang dapat aku bagi. Wings mana, tak ingat dah aku -_- 

PiDanEs : Credit picture; Catek and Cinot



Thanks for reading ;)

4 comments:

Intan Zulhilmi said...

Menariknya! makanan nampak sedap. sakan korang bergambar ekkk hehe

Syera said...

Memang sedap kak. Haha. Pantang jumpa kamera. Setiap step nk b'gmbar ;))

Izzuddin Shuib said...

Delicious tu x slap ade serve beer kn? Klu xslap la..

Syera said...

Oh yeke? Saya xsure pulak psal tu sbb tgk rmai gk Muslim mkn situ.