Saturday, January 19, 2013

Wishlist ??


Akibat kesedihan yang melanda, syera kini memupuk zemangat rajin dalam diri supaya syera rajin mengupdate belog. Nama panggilan juge turut bertukar sama. Kalau dulu bahasakan diri 'Aku' dalam belog supaya nampak lebih ganazzz :p , sekarang sudah bertukar kepada 'Syera' supaya nampak lebih cumil dan mesra alam. Alololo. Takde kaitan langsung =..=

Terimbau balik kenangan dan peristiwa masa 2012 hari tu. Macam banyak yang pahit dari yang manis. Tapi semuanya syera hadap dengan tenang dan senyum saje lah. Biaselah, pompuan memang gitu. Sehingga lah tidak tertahan dek hati, maka meletopsss macam gunung berapi yang banyak gila larva. Ye seperti dalam entry yang lepas. Ahaks. Sekarang syera dah rasa lega sedikit. Mohon mendapat lebih kekuatan untuk melupakan semua yang berkaitan dengan itu :)

Oh bercerita tentang 2012, semua umat pon pasang azam lah, wishlist lah dan tah pape jela. Kononkonon nak capai dalam tahun tu jugak. Dan dan dan syera juge tidak ketinggalan. Hewhewhew...
Nampaknye ade dua wishlist 2012 yang tidak tercapai sebenarnye. New handphone & aktif berbelog. Dah keje, tapi malas nak beli nset. Aktif berbelog toksah cakap. Sunyi macam hospital je belog syera ni sebenarnye -_-

Dan tahun 2013 ni pun, turut menge-list... listen... listen... listen when i speak... Eh ?? list wish yang baru ^_^


Masih tak berputus asa untuk mendapat kerja yang diredhai. Job sekarang ni bukanlah tak mendapat keredhaan, cume ade certain perkara yang buat diri ini rasa bersalah. Camtu jugak dengan aktif berbelog. Ye, masih berdegil nak letak sebagai wishlist tahun ni sedangkan sudah ku tahu diri ni pemalas nak pikiaq idea ape yang nak ditulis kat belog ni *Sigh

Ade wishlist baru jugeee. Wehee. Tahun ni dah plan nak p vacation dengan bff. Tiket flight and guesthouse dah setel. Nak gtaw sekarang nak p mane pun, risau jugak. Kalau tak jadi, wat segan je. Mane nak taruk muke cute syera ni kan. Eh ?

Actually syera sangat jelly melihat adikadik kecil diluar sane yang dah mampu memiliki tablet sendiri. Dan mahal pulak tu. Ye, saye tahu, itu duit parents die -_- Kalau syera, memang tak mampu lah nak membeli tablet mahalmahal tu. Bukan jenis syera pun nak pakai barang memahal ni. Beli yang murah dan puas hati, cukup ;))

Disebabkan itu juge, syera memasang azam untuk dapatkan jugak tablet yang murah murah sebelum bulan 5 ini supaya boleh membuatkan adikberadik saye pulak jelly melihat kesungguhan saye mengumpul duit gaji yang kadangkadang tak lunch sebab nak berjimat untuk meragut tablet murah dan berpatutan. Hamboi, zemangat betul makcik ni. Takde nokhtah langsung. Riak sungguh bunyinye ye. Ahha..

Dan dan dan sampai sini saje lah. Hope sume yang diharapkan, dapat dibuat tahun ini jugak. Lebihlebih lagi vacation itewww :DD




Thanks for reading ;)

No comments: