Thursday, March 24, 2011

Versi Membuang Tekanan : The Mines

bile hari membuang tekanan korang ? bile ? bile ? pabila masa dimana jua, seven eleven~ bengong =.= cerita ini sepatutnye aku gembar gemburkan kat belog hari senin lepas. tapi mase aku macam sempit macam sardin je, terus batalkan niat nak conteng belog. hari ni baru lega sikit. dapat conteng belog kejap :)


ahad lepas, aku ngan bff kua jalan-jalan. walaupon aku mengerti, aku tak ade duit tyme tu. kawan aku jugak memahami. lalu, sanggup memberikan pinjaman kat aku. huaaaa. melompat terus tak saba nak hangout hari ahad tu. tempat yang diserang, tentulah tempat yang sedang buat promosi. The Mines !




janji nak sampai serdang pukul 11 pagi. sudahnye pukul 12 baru dapat jumpe semua. ini gara-gara si temah yang memungkiri janji :P lalu terus menyuruh temah belanje lunch bagi menebus kesalahan lambatnye. dan temah belanje mcD ! yeay yeay. time kasih la temah. jasamu ku kenang sampai 31 Mac ni. bahaha~ 


paling tak boleh blah, sebelom hari kejadian, lebih kurang 10 peratus orang nak ikot. sudahnye yang mentinggal...

yang kanan : anis (temah) & kiri : syida

okey, tigapuluh orang sahaje. mule mule pegi sane sebab nak naik cruise ramai ramai sebab dapat kupon buy 1 free 1. nanti bole tong tong. tapi apa kan daya. sepatutnye kene pegi berempat or berenam or berlapan or sebagainya haih. bile dah pegi dengan nombor ganjil ni, mengidam lah aku nak naik cruise. meleleh la air liur anak aku nanti ni. :p


bagi menghangatkan suasana seiring sejalan bertiga, kitorang pegi main bowling. hoyeh. semua sedia maklum la kan. kalau kua ngan member ni, kalau bukan sebab nak tengok wayang, mesti main bowling. dua perkara ini penting. kalau mall tu tak de wayang mahupon bowling, suruh je tokey tu tutup mall tu. apa punya tokey tak pandai niaga ! muahaha.


tak lame lepas tu, cik wana sampai wif her hubby. wah wah. aku ngidam teros nasik minyak wana. wana tak sempat main bowling same same. tapi semua happy. tapi lagi happy kalau sume member rapat aku ade. catek, dayah, cinot, ziqah *eh, ziqah da jadi isteri orang. tak bole bawak kua :p* then, pas asar, teros serbu punggung panggung. ko tawu aku tengok citer ape ? memang macam tak de sambutan citer ni la. sebab nak kene challenge dengan MMW (merong mahawangsa). aku tengok citer ini

-

-

-



citer ni memang boleh tahan. aku dapat bagi 3 bintang dari 5 okey. mule mule aku takot menyesal sebab nak pegi tengok citer ni. mane tak nye, mule mule plan nak tengok MMW. tapi 4.30 dah full pulok. pukul 7 ade la. mane boleh. nak solat lagi. kalau ade surau kecik kat dalam panggung tu, tak pe ar kan. *mak marah ni* then, same same decide pasrah je tengok i am number four ni. nasib baik best. tak sia sia aku berhutang ngan member aku :DD


tapi, ape yang tak best ngan citer ni, hero die tak macho. muahaha. aku ngan member aku lagi suke pakcik die. pakcik die macho weh. err, macho la jugak dari hero die ni. citer ni memang genre aksi...kot. tapi ade jugak part yang boleh buat penonton gelak. tak caye, bole tengok hari rabu nanti :) hihi. kenape rabu ? sebab hari rabu kan murah. hoho. 



ini lah pakcik die. macho tak macho tak :p
antara part yang wat aku gelak :DD
kenape ending ko bukan dengan pompuan ni wehh

kitorang beli popcorn yang BESAR PUNYEEE lah plus air mineral botol kecik satu sebagai santapan tengok wayang nanti. sharing sharing je. tapi tapi separuh daripada popcorn tu, aku makan sorang okey. aku offer lagi sekali kat temah n syida. mane larat aku habiskan sorang yang lagi separuh tu. tapi dorang kate takmo makan dah. disebabkan aku duduk seat antara dorang, aku jugak yang memegang popcorn tersebut, dengan rela hatinye aku tolong habiskan popcorn tu. jangan membazir *mak cakap* makin dah nak habis, makin manis. urghhh !  


lepas tengok wayang + makan big apple + salampelukcium, tepat pukul 9, kitorang sume gerak balik. kalau tak, nak lame lame lagi. tapi temah ade meeting. terus kuburkan hajat balik lambat tu =.= 
  

temah belanje ini :) tenkiuuu


 

 


antara kejadian yang tak dapat dilupekan :

1. syida buat jem kat tempat sos sebab die wat stok sos yang berlambak. haha.

2. kat depan kaunter tiket wayang, baru lah betol-betol nak decide tengok cite I am Number Four. saba je akak yang jage kaunter tu.

3. tekak aku gile babai sakit hari senin besoknye  sebab makan popcorn tu. oh oh tragis ku rasa 'nikmat' itu TT__TT

4. sepanjang berjalan, syida menjadi sumber kewangan kitorang sementare mencari mesin ATM. 

5. sepatutnye aku hutang dengan temah. tapi tibe tibe terhutang dengan syida.

6. aku sampai umah pukul 10 malam. then kene warning ngan ouzmate, "jangan balik lambat lagi kalau awak sorang-sorang" tehee. okey, saye janji :)


eh, sayang korang sangat taw :)


aku rase enjoy gile kua tyme tu even tak ramai. tyme tu aku mule terpikir, lagi seronok kalau single ni. i mean not married. boleh suke suke dengan kawan. idop hepi je. kalau da kawen, kene layan husband pulak. tak boleh dah nak poye poye. mesti susah nak kua. uhh.



PidanEs : dayah, catek, cinot ! sile jeles :DD






Thanks for reading ;)

2 comments:

Nurhidayah Ismail said...

arghhhhhhhhhhh..... jeles2... !!!!

Syera said...

haha. bagus. sile jeles. ngehehe !