Thursday, December 9, 2010

GIRLS DAY OUT


hello. hello. hello. korang ape khabar ? aku suke arini. aku dah start cuti sem. sebab aku dah habis exam. aku rase pointer aku jatuh kali ini. oleh itu, aku sudah tekad, AKU TAK MAO CEK RESULT. muahaha. perkataan di warnekan dengan warne merah & dengan capital letters di situ menandakan ia ayat yang tegas. bole ? pedulik lah. aku kiciwa betol la ngan final exam sem ni. okey. bukan itu yang aku mao cite kan kat entry kali ni. 8tually, aku nak cite pasal kisah 2 Dec aritu. hoiii. da nak basi kot cite tue. alah. takpelah. kasi can la kat aku kan ? =B 


aku mule cite sekarang okey. 


berdasarkan title, kisah ini mengisahkan tentang seorang baby comel yang kua umah. ade orang nak culik beliau. oiiii. itu cite Baby Day Out lah. ouh okey. =,=" kisah ini menceritakan tentang 7 orang anak dara keluar merayau-rayau, berpoye-poye sesama mereka. ohh. best ohh. tanpa ada seekor kumbang. yee. kumbang takde okey. hari itu adalah Hari Perempuan. jadi lelaki tidak boleh ganggu. huu. aku sebagai ALARM bergerak kat rumah tu, telah ditugaskan untuk mengejut jiran-jiran bilik aku ni bangun pagi. dah set dah nak bertolak kul 10 pagi. dengan mate sembab-sembab la dorang ni bangun. HAHA. tu la, biase melantak tido tak hengat. arini no chance. huahuahuahua ! gelak jahiliyah ! okey kawan2. aku gurau je. ngee.

ade muke ngantok gilak tak ?

lokasi pertama yang nak di serbu haruslah Jusco. ingatkan dapatlah ketuk-ketuk pintu Jusco tu, sambil cakap "hoii, anybody homeee ?" kononnye nak bagitau orang Jusco tue, kitorang bangun awal taw untuk pegi Jusco ! oh okey. rupe-rupenye da kul 11. takde harapanla kao ! T_T kitorang pegi naik Satria. Satria tue milik bf Niesa (yang free hair kat gambar di atas). tapi Satria tersebut menjadi milik kitorang 99.8% pada hari tersebut. lagi 0.02% aku kasi kat bf Niesa =) fair kan ? hoho. eh, kao ingat tak muat 7 orang dalam Satria tue ? muatlah. kao tengok. aku da design kan ni ha. 

grey - cik driver : Misbah 
blue - ketua rumah : Olga 
black - radio girl : Niesa 
purple - camera girl : Syera 
brown - macho girl : Azie 
orange - semail girl : Ecah 
green - sempoi girl : Sue 

ha. sape kate tak muat ? muat doe. sampai kaki aku krem sebab nyempit && tertindih. haha. aiya. muat tak muat pown, kite sumbat jugak. pedulik la. asalkan sume dapat ikut. lepas tue, bile nampak kete polis, gelabah nak mampos. takot kene saman sebab terlebih muatan. huahua !


hai. kami ikan sardin Y_Y

sampai je kat Jusco, kitorang main bowling. 3 games uh. hebat tak hebatnye kitorang ni kan. besoknye merane. sakit tanganla. sakit badanla. heh. okey, ni para pemainnye.




yang ini pulak, fez game. sape menang ?




ini seken game. sape tertinggal ?




laz game. kao tengok. kao lihat. sape menang tuh ? miahaha~




then, sessi penggambaran bermula. cepat-cepat betolkan tudung, baju sume bagai. huh.



ops. kaki sape yang terkelihatan tue ? ^^,

jam dah menunjukkan pukul 1 lebih. selepas zohor, terus bertolak ke bandar seremban. tak de tempat lain dah kalau budak-budak kolej or U kat seremban tue nak bershopping. terminal one or seremban parade la jawabnye. plan asal sebenarnye nak celebrate bufday our 'driver' kat steamboat. dah plan dalam kul 6 petang nak bertolak ke sane. tapi memandangkan masih awal lagi, kitorang yang masih tak tawu hala tuju, pegi la ke tasik sremban, dataran seremban dan sebagainye untuk menjalankan photoshot. okey, photoshot la sangat~ 


location : Taman Tasik Seremban










location : Dataran Seremban







ops. ops. ops. mase dah tiba. mase dah tiba !! ape lagi, terus memecut ke restoran steamboat lah. aku tak dapat mengingati name restoran tersebut. tapi mabeles jugaklah~ kitorang yang sejak tengahari sengaje mengosongkan perut semate-mate untuk ber-steamboat taw. dan hasilnye. horrayy. perutku suda seronot kegembiraan. jom aku hidangkan pic untuk readers.













walaupun pada awalnye sangat was-was tentang ke-HALAL-an nye, tapi setelah ditunjukkan dengan kewujudan 3 sijil HALAL, haruskah aku berwas-was lagi ? huu. Amien saye kate, biasenye restoran-restoran gitu, akan ade 3 sijil HALAL. 1- dari segi sembelihan. 2- dari segi penyediaan. 3- dari segi....ape tah. aku tak ingat. so, InsyaALLAH ape yang kitorang makan malam tu 100% HALAL ! jadinye, kitorang sungguh kenyang malam tue.


sesampai je di rumah, jam da menunjukkan kul 9-10 lebey kot. kitorang celebrate bufday 'driver', Misbah. her bufday sebenarnye 11 Dec. tapi disebabkan kitorang start cuti 7 hb, kite celebrate awal lah kan. baru syok. ade surprise. Misbah ni yang pakai tudung hitam, baju blous ade rama-rama tue ye. kek yang kitorang beli se-harian tue, memang sedap. coffee fever rasenye die punye perisa. pic kek takde sebab batery nset aku dah kong dah tyme tue Y_Y habis makan, masing-masing terus tido. zZz !


itu sahaja. ! tq for reading this. babye.




Thanks for reading ;)

2 comments:

..cHenta eRyn.. said...

wah sy0k nye kechik..nak steamboat tu..nyum3...hehe

Syera said...

haha. jom ber-stemboat same2 !