Sunday, November 21, 2010

CUTI-CUTI KU (PART 2) : PENANTIAN SATU PENYEKSAAN

apekah tajuk yang berkaitan dgn tajuk entry aku.. mungkin pasal cinta kah ? atau pasal aku menanti Brad Pit ku di bus stand ? atau kemungkinan aku menunggu di saat berkumandangnya azan maghrib, lalu aku boleh mengisi perutku yang lapar ini ? oh. oh. tidak. tidak. semua salah dan tidak b'kaitan yew.


ceritenye bermule begini. *sile bersedia dgn pop corn anda && seat yg selesa =p


pada suatu hari...okey, tak perlu introduction begitu yee. memandangkan cuti-cuti ku yg agak mengejut kali ini telah meramaikan ahli di dalam rumahku, maka papaku papa konon! bawak kitorang dinner di luar. tak perlu restoran yang ala-ala mahal gitu. tak perlu. kitorang adik beradik tak mahu pun. sebab kitorang tahu, masakan ummi LEBIH MABELES <3 dari mane2 kedai mahupon restoran. ye. benar tao ! =) lalu, daddyku gatal kao nak daddy pulok dh! bagi kitorang pilih mane2 tempat yang kitorang rase2 nak pegi. dengan peluang yang ade, sebanyak 8 mulut yang cute menjerit


AYAM PENYET !!!!

curik dari makcik google


tibe-tibe 1 mulut comel giler kecik memberi soklan bernas yee.

"kat ayam penyet ade nasik pataya tak ?"


ahh. sudah ! bingung. takotnye kalau2 tak de nasi pataya. ini bermakne, hajat nak makan kat ayam penyet tak mungkin tercapai. arghh. lap air liur jap. sampai2 je depan ayam penyet, aku ngan adik laki aku masukla kedai tu dengan selamber && tengok2 menu. lagak gaye macam nak order kot. tapi.. macam takde je nasik pataya. aku tanye waiter tu tuk dapat kepastian. tapi hampe. ='(

ini bermakne, kitorang bakal kempunan dengan ayam penyet tao ??


aku ngan adik beradik yang lain memujuk la tuan punye mulut kecik tadi, NINI okey ! pujuk2 bia die batalkan hasrat die nak nasi pataya. tak berjaye. tah berape kali tah abi ku abi la pulokkkk round2 kat area sri gombak tuh nak dapatkan confirmation hamek kao. kuo english akuh. haha. dari kitorang nak dinner kat mane. pusing2, jumpe la kedai Cina Muslim. mummyku ececeh! pulak turun, tanye ade tak nasi pataya kat situ. tak de gak. abi ku round2 lagi cari restoran orang melayu. 1 sri gombak hokey kitorang round !


akhirnye kitorang akur demi memenuhi keinginan si kecil ketot itu. makan sahaje la di Taman Samudera.   

bukan di Kedah. bukan. bukan. hanye di Taman Samudera, Gombak.
kau google skang kalau tak caye. huuu.


okey, cerite tersebut tak habis setakat itu. kesabaran kitorang diuji lagi sekali. sampai je kat restoran tersebut, kitorang dapat seat yang agak tidak best. dekat sangat dengan cashier. orang dok lalu-lalang kat situ. ish ish ish. sala sendiri kot T_T kitorang sampai je kat sane, jam menunjukkan pukul 10 malam. pastu, amek order. tunggu punye tunggu punye tunggu, da pukul 10.30 malam. mane nasik niii. apekah kitorang bersalah sebab datang secara berjemaah sampaikan tukang masak tak menang tangan nak watkan order kitorang ??? bole tak awak tafsirkan muke serbe salah kami yang begini ?? 
  

 ayahku mengisi mase lapang sementare menunggu order sampai. abaikan 2 budak lelaki di sebelah sane.
tak boley tinggal ngan air kelape
 sempat gak nengok cite Miah Oh Miah sampai habis taw !

nasib baiklah kitorang ade order sate. sate la penyelamat perot kami daripada berbunyi. kau tengok eh, muke sape paling nampak macam kebuluran giler. haha. 

60 cucuk yang hampir abeh. dilarang kire lidi tersebut.


dan..tepat 10.50 minit malam. PENANTIAN 50 MINIT SATU PENYEKSAAN. order suda pun sampai. oyeh2. perutku kegirangan !

tak berape nak spesel. nasik goreng USA jew
air tembikai laici jew 

-

-
-
-
-
-
-

DAN




Nini menangis !! haha. sebab nasik pataya die tak sampai2 lagi. die order paling awal kot. tibe2 die punye nasik paling lewat. melihatkan die begitu, my abuya this is the true okey ! mintak waiter tu siapkan cepat nasik untuk baby Nini ni. dan tak lame selepas tue, sampai. dengan gembire Nini makan. lalala~ 



pengubat hati Nini =B
blerppp~ alhamdulillah


sebelum balik, my parents ade sembang2 ngan owner restoran tue. rupenye2 tukang masak die sowang je malam tue. nasik pulak habis. sebab tue nasik kitorang lambat siap. takpelah makcik, kami maafkan. hehee. pukul 12 tengah malam, kitorang beransur pulang. ape pun, aku memang kenyang giler larh malam tue. perut boncet kot. nak tido pon rase tak selesa sebab terlampau-lampau kenyang weyh. siyez. senak perot. senak teramat. tak penah rase cam tu. mengah aku tido malam tu. huh Y_Y




*muke kenyang aku tak dapat di upload. sebab tak muat space. bole cam tu ?



p/s : aku sembelit 3 hari after malam tue. puyeng2 kepale aku menahan @_@
p/s/s : Nini, kau wajib tuka menu selepas ini okey !



  

Thanks for reading ;)

No comments: