Sunday, January 23, 2011

hampir give up selepas menghapgrade header belog busuk ini

apekah yang awak nampak dengan perubahan belog busuk ini ? sape nak jawab ? angkat tangan angkat tangan. i kasi lolipop. ahha ! sape yang tak nampak, bole tengok pada header i yee. sangat comel kan disitu ? ^^, eh, terangkat bakul pulak ;p


i dah hampir givap sebab nak dapatkan belog yang cantik, selesa, suci, murni. sampaikan bile ade orang sekodeng belog i ni boleh cakap "eh, comelnye belog ni", "wah ! ceria betol belog ni" && "cute jugak tuan tanah die". okey, tolong jangan muntah hijau kat sini k ;) tapi bile tengok hasilnye ? same je. header je berubah. tak de maknenye T_T 


belog busuk ni baru berusia beberapa bulan je, i dah banyak design && tuka die punye header. giler cerewet i punye citarase. tak puas hati yang itu, i tukar. tapi masih klik save pada header yang i tak suke tu. lepas tu, i design lain. tak puas ati lagi ? eyyy, tuka lagi taw. lihat lihat. betapa i telah membazirkan masa emas i taw mendesign segala bagai header. ces. header i yang mule mule rasmikan belog ini ialah:


1.


inilah header yang pertama i. beleck black ;) i suke kaler itam sebenarnye. tapi MKA kate i tak kene langsung dengan kaler itam. even my clothes pon banyak bertemakan itam. tak pon putih. tapi bile i pakai pink, kene gelak pulak dengan MKA. tolong buat buat kasihan pada i taw ;(



2.


sape sape yang baru je sekodeng i punye belog ni, bole kenal header ni. sebelom ni, i pakai header ni lah. konon konon okey. tapi macam serabot pulak kan. letak muke sendiri bercamwhore. ahh. femes malu i ;p



3.0


yang ni header 3.0 i. kenape 3.0 ? sebab header ni tak lame langsung perap dalam belog ni. i tak kenan. tengok. tengok. i dah kate, walaupon i tak suke, i akan save header tu. sepetang i melangut depan lappy tua i ni semate-mate nak wat header. main belasah je design pakai photoshop.



3.1


yang ni pon tak lame. after i upload header 3.0, i design lain, i upload ni pulak. tapi kosong sangat. dah tu, bile i upload, header jadi blur semacam. macam i print screen header, dah tu i upload. heh ! hodoh sangat ! tapi sebenarnye i nak tunjuk yang i dah pandai buat floral font. nampak tak ? nampak tak ?bahahaha~ bangga i nyah ! itu bukan font yang i donload dari mane mane web taw. manual uh i kuakan corak tu. huhu.



3.2


okey. sile kutuk header paling vongok ini. sile kutuk dalam hati oke. 1 malam, i dapat hasilkan sampai 3 header yang sangat jijik tak berkualiti T_T sudahnye, i frust. header 3.2 ni laz duduk dalam belog ni, malam tadi. sekejap je. dalam kul 8 pagi, i tuka yang baru :)



4.0


header ni pon sekejap. ni lah header yang gantikan header kat atas tu. lebih kurang kul 8 pagi i upload. tyme ni i saje nak test pakai minima template. pinar mate godek html. tuka itu, tuka ini. dah tue, saiz header tak same ngan body. i tuka lagi header.



4.1


tukar dengan yang ini. eh, bosan betol pakai minima template. hasil memang cantik. tapi i tak reti pakai kot.



4.2


ha. ini versi pertama bagi header yang ade kat belog i ni. tapi hasil tetap same. bile i upload, header jadi blur. eee. busuk betol lah belog ni ! i tuka lagi.



4.3

i try edit pakai photoscape. comel tak comel tak ? i suke betol lah dengan monster 4 ekor tu. then, mase i tengah musykil nape header i asek blur je, i terus try upload kat photobucket, i amek url die && paste kat kotak header. hah ! jadi pon. semalaman i tak tenang sebab pikir i bakal kehilangan header yang cantik ;p tapi i masih tak berpuas hati jugak dengan header 4.3 ni. i tacap die lagi.



4.4

tadaaa ! banyak tak i biakkan monster i ? inilah header terakhir i buat mase ni. penat i tanye pakcik google mane nak dapat monster kiut kiut cam tu *eh, kiut ke ? ;p lastly, terhasil lah header ini. i baru siapkan die maghrib tadi ;) semoge kao duduk lame kat belog aku ni taw !



teruk tak i ? i memang camni. selagi i tak puas hati wat 1 mende ni, i nak gak hasilkan mende tu sampai i puas. huh ! sekarang i boleh tarik tali nafas lega && tido dengan lena ~_~



PidanEs : aku bukan pendesign yang bagus. tapi aku harus berusaha untuk jadi lebih bagus. eceh ! cannot go~



Thanks for reading ;)

No comments: